Colloïdaal kiezelzuur voor orale en plaatselijke behandeling van verouderde huid, kwetsbaar haar en broze nagels bij vrouwen

Als je meer wilt weten over waarom we onze siliciumproducten voor je hebben ontwikkeld, nodigen we je uit om meer te lezen over een belangrijke studie over hoe kiezelzuur je huid, haar en nagels kan verbeteren.

In 1993 publiceerde A. Lassus een open studie over een siliciumbehandeling voor vrouwen met een biologisch verouderde huid, kwetsbaar of dun haar of broze nagels. De studie was bedoeld om te begrijpen hoe colloïdaal kiezelzuur hun huid, haar of nagels kan helpen verbeteren.

Hoe komt silicium in ons lichaam voor?

Tot voor kort werd silicium niet belangrijk geacht voor onze fysiologie. In menselijk weefsel bevatten de epidermis (de bovenste laag van de huid) en het haar relatief hoge siliciumconcentraties. Het is goed voor 0,4-1,7% van het totale weefselgewicht op het huidoppervlak en de epicuticula van het haar. In menselijk bloed is de siliciumconcentratie niet meer dan vijf ppm (parts per million). Dit betekent dat silicium in verschillende delen van ons lichaam van wisselend belang is.

Wie waren de proefpersonen en hoe werden ze behandeld?

De studie omvatte vijftig vrouwen met een verouderde huid, kwetsbaar haar of broze nagels, van wie 47 het 90 dagen durende experiment voltooiden en drie trokken zich na 30 dagen terug. Hun gemiddelde leeftijd was 48 jaar (38-64 jaar) en hun huid was veranderd gedurende een gemiddelde duur van 9 jaar (3-20 jaar). Ze werden behandeld met 10 ml colloïdaal kiezelzuur (Silicol®) eenmaal per dag oraal ingenomen. De vrouwen brachten ook tweemaal daags gedurende 10 minuten colloïdaal kiezelzuur op het gezicht aan. Ze werden onderzocht na 30, 60 en 90 dagen.

Wat concluderen de onderzoekers over de effecten van siliciumbehandeling op huid, haar en nagels?

Gebaseerd op de 47 vrouwen die de 90-daagse behandeling voltooiden, vertoonden de huiddikte en turgor, rimpels en conditie van het haar in de nagels statistisch significante verbeteringen. Het aantal vlekken leek over het algemeen af ​​te nemen, maar deze verandering was niet statistisch significant. De epidermis en de elasticiteit van de huid veranderden ook niet significant. De dikte van de dermis, de laag tussen de epidermis en de hypodermis, nam echter aanzienlijk toe.

Lassus, A. (1993). Colloidal silicic acid for oral and topical treatment of aged skin, fragile hair and brittle nails in females. Journal of International Medical Research 21, 209-215. doi: 10.1177/030006059302100406

Ontdek onze producten

Bekijk producten

Hulp nodig?

Laat een bericht achter op onze contactpagina.